Pa(ra)ula

20151007154310
VOLUM A PARTIR DEL PLA

Aquest treball neix amb l’objectiu de crear volum i un retrat reconeixible d’una persona alhora que també busca incitar la reflexió sobre els significats de la manipulació del pla i els element d’identitat.

A través de la superposició de 7 plans amb diferents nivells de descripció, vaig intentar generar les faccions de la Paula, una persona intel·ligent, racional i complexa. D’aquesta manera, la pròpia cara de la Paula no es genera de l’addició de matèria sinó del buit, volent representar la creació i dinamisme de l’interior de la seva persona, la seva profunditat i essència.

En quant a l’element d’identitat, “paraula” té un doble significat: en primer lloc, fa referència al do de la paraula de la Paula i, en segon lloc, a la polisèmia i complexitat de la seva pròpia persona. A més a més, es genera un joc visual al veure que al treure la síl·laba “ra” es genera el seu nom: pa(ra)ula.

L’estructura, tota de paper de 180g, es subjecta mitjançant set poliedres de base triangular que, mitjançant talls, s’encaixen amb els plans i els subjecten. A nivell d’il·luminació seria òptim veure el treball amb una llum aplicada des del darrere. S’aconsegueix que els volums de la cara generats pel buit es vegin reforçats per les diferents intensitats lumíniques aconseguides gràcies a la transparència del paper.

 

REFERENTS


REFERENTS VISUALS
GEMA SOLDEVILLA
PETTER CALLESEN, ELSA MORA I JEN STARK
REFERENTS TEÒRICS
FRIEDERICH NIETZSCHE
Llenguatge en relació amb l’element d’identitat. Nietzsche defensava que el llenguatge hauria de tenir una funció únicament referencial, de manera que aquest pot fer-se servir per nombrar la realitat però no per a designar-la com una correspondència real. Això és degut a que quan fem servir el llenguatge i, per tant, paraules, simplifiquem la realitat per englobar-la dins d’un concepte que mai es correspon a la realitat.
CIÈNCIA MODERNA I MÍSTICA ORIENTAL

Concepció del buit com a element constructor. En contraposició amb la ciència premoderna, que rebutjava el buit (horror vacui), la ciència moderna  (teoria quàntica) concep el buit com a algun tipus de matèria o fluid, de força dinàmica. D’aquesta manera, el buit també és alguna cosa, també construeix.

PROCÉS


PRODUCTE FINAL


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s