Type: I

bhbhbh
OBSERVACIÓ I IMITACIÓ

Exercici de construcció d’una obra pròpia de Richard Tuttle en una hora a partir de la visualització del documental “Richard Tuttle: Never Not An Artist”. L’objectiu és reflexionar sobre els trets identitaris i característics de l’obra d’un autor, aprendre a extreure’n l’essència i adaptar un estil aliè al personal.

Durant el documental, cal apuntar els fets més destacables de l’obra de Tuttle, les principals característiques, per tal d’intentar transmetre la seva essència a una obra que no sigui feta per ell.

En destaquen, sobretot, la simplicitat, l’austeritat i les formes abstractes. Alhora, també són essencials els colors pastels, la importància del dibuix, l’encaix i relació entre les peces, la mescla de materials i la varietat i austeritat d’aquests: fusta, filferro, paper, etc.

Quatre peces de fusta tallades aleatòriament però amb encaix són la base de la meva imitació. Dues d’elles són pintades d’un blau clar pastel, i les altres dues són fusta tenyida de taronja, buscant un equilibri de colors que Richard Tuttle podria construir. Alhora, en una de les peces entintades un gargot, un dibuix, es mostra com el reflex d’un fragment de filferro que es cola entre les diferents peces. Finalment, la localització ha de ser en un espai gran, blanc i clar perquè pugui ressaltar la petita dimensió de la peça alhora que la seva simplicitat i cromatisme.

El títol, Type: I, és una còpia d’un seguit d’obres de Tuttle titulades Type: M, Type: E, Type: F, etc, però agafa la primera lletra del mot imitació.

REFERENTS


REFERENTS VISUALS
RICHARD TUTTLE
REFERENTS TEÒRICS
RICHARD TUTTLE
Richard Tuttle: Never Not an Artist. Contingut del documental.
Importància del dibuix.
Everything in life is drawing, if you want. Drawing is quintessential to knowing the self. Art that survives from one generation to the next is the art that actually carries something that tells society about self.

 

PROCÉS


PRODUCTE FINAL


 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s